Fashion, Beauty, Make-up & meer!


Hoe zorg je voor een goede nachtrust

13-05-2012 13:47

Als je goed geslapen heb, voel je je beter en zie je er mooi uit. De meeste meisjes hebben elke nacht ongeveer 10 uur slaap nodig! 

 

Neem een lichte snack.

Snoepjes, zware maaltijden en limonade met veel suiker vlak voordat je naar bed gaat, houden je wakker. Als je maag rammelt, neem dan een uur van te voren warme melk, een banaan of een sneetje volkorenbrood. Je ontspant ook van een kopje muntthee of kamillehee.

 

Doe het kalmer aan.

Probeer een uur voordat je gaat slapen je gaat slapen te ontspannen door een boek te lezen of rustige muziek te luisteren. Zorg dat je je huisswerk eerder op die avond hebt gedaan, als je het vlak voor je naar bed gaat doet blijft je geest actief en kun je moeilijker in slaap komen.

 

zorg voor een donkere en rustige slaapkamer.

Trek de gprdijnen goed dicht en varban alle tikkende klokken. ls je in een druk gezin woont, maak dan een boordje ''Niet Storen'' en hang dat op de deur als je gaat slapen.

 

Je klaarmaken voor bed.

Zet je glas water op je nachtkasje voor als je wakker wordt en dorst hebt. Trek een lekkere pyjama aan, was je gezicht, poets je tanden en spring tussen de lakens. Lees een tijdje totdat je je slaperig voelt en dan doe je het licht uit.

 

Lekker liggen.

Zorg ervoor dar he nek goed ondersteund is met 1 à 2 zachte kussens. Stop jezelf niet onder teveel dekens. Het is niet de bedoeling dat je het te warm krijgt in de nacht.

 

Laat je zorgen wegdrijven.

Piekeren houdt je wakker. Als je je ergens zorgen over maakt, probeer deze truc: Verbeeld dat je je probleem in een doos stopt, vervolgens verbeeld je je dat je die doos in de kast zet. tot slot denk je dat je die kast op slot doet. Hierdoor raak je vaak ontspannen en val je in slaap.

 

—————

Terug